Hop til hovedindholdet

Det Kongelige Danske Geografiske Selskab

Julemøde d. 16. december 2020: Dansk Ekspeditionshistorie Aflyst


Dato og tid

Onsdag d. 16. december 2020 kl. 18:45 til 22:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 11. december 2020 kl. 16:00

Sted

Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1479 København K Nationalmuseet
Ny Vestergade 10
1479 København K

Julemøde d. 16. december 2020: Dansk Ekspeditionshistorie Aflyst


Arrangementsbeskrivelse

Kære medlem af Geografisk Selskab
 
Det er med glæde at kunne invitere til selskabets 3. møde - det traditionsrige ’julemøde’ - i samarbejde med Nationalmuseet.
 
Vi fastholder muligheden for fysisk fremmøde for selskabets medlemmer. Desværre må vi dog aflyse den efterfølgende reception som følge af COVID-19 restriktionerne. 

Tid: Onsdag d. 16. december, 2020. Dørene åbner kl. 18:45. Da der vil være deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen, skal alle være på plads senest kl. 19:15.
Sted: Nationalmuseets festsal, Ny Vestergade 10, 1479 København K.
Tilmelding: Til dette møde er en bindende tilmelding nødvendig som følge af et begrænset antal pladser i Nationalmuseets festsal. Som medlem af Geografisk Selskab kan du tilmelde dig til fysisk fremmøde ved at anvende følgende formular.

Pladsreservation sker efter først-til-mølle princippet, og din tilmelding vil blive bekræftet på mail. Vi vil automatisk sætte din tilmelding på en venteliste, hvis arrangementet skulle være fuldt booket. 

Om julemødet:
Aftenens program vil bestå af syv små foredrag. Foredragsholderne er kapitelforfattere til det kommende trebindsværk om Dansk Ekspeditionshistorie.

  1. Christian Sune: Introduktion til Dansk Ekspeditionshistorie, 400 års opdagelse.
  2. Anne Haslund: Alle ekspeditioners moder? Carsten Niebuhrs Arabiske Rejse 1761-1767. 
  3. Mille Gabriel: Botanik i revolutionens skygge - Frederik Liebmanns botaniske rejse til Mexico 1841-43.
  4. Peter Toft: Mænd og minder - spor af Danmark-Ekspeditionen. Sporene som ekspeditionen, og tabet af Hagen, Mylius-Erichsen og Brønlund, satte hos de øvrige deltagere og i vores kollektive erindring i form af medaljer, monumenter og jubilæer.
  5. Jens Fogh: 1. Danske Pearyland Ekspedition og kortlægningen af Grønlandskortets sidste ’hvide pletter’. Med Dansk Pearyland Ekspeditions ’forekspedition’ i 1947, og efterfølgende oprettelse af Brønlundhus i 1948, åbnedes døren til Peary Land, der først derefter lod sig udforske gennem længerevarende indsatser af videnskabsfolk.
  6. Ole Høiris: Jagten på det oprindelige. Med Danmarks første professor i antropologi, Johannes Nicolaisen, på ekspedition og feltarbejde. En kort redegørelse for sammenhængen mellem ekspedition og feltarbejde, og hvad, der drev Nicolaisen til det nordligste Skandinavien, de fjerneste bjerge i Sahara og de fjerneste egne af junglen i Sarawak.
  7. Christian Hvidtfelt Nielsen: De tre Galathea-ekspeditioner repræsenterer en stolt dansk tradition for samarbejde mellem regering, flåde og videnskab. Med Galathea-ekspeditionerne har Danmark forfulgt både nationale og videnskabelige interesser – og med de seneste to Galathea-ekspeditioner, i henholdsvis 1950-52 og 2006-7, også plejet hensynet til videnskabens offentlighed gennem samarbejde med medierne.

Vi vil i år desuden livestreame og optage foredragene åbent for alle. Du kan finde et link til livestream på selskabets hjemmeside www.rdgs.dk, senest en uge før arrangementet.

Den officielle plakat for årets julemøde er vedhæftet eller ses ved trykke her.

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >